Holistisch Therapeut
Coaching & Training | Persoonlijke & Intuitieve Ontwikkeling | Energetische Therapie | Diercommunicatie

 

Blog

"Duisternis verdwijnt niet door het te bestrijden, maar door er licht in te brengen."
(Spirituele inzichtkaart)

Op deze pagina schrijf ik over dingen die ik meemaak, die ik wil delen, of plaats ik teksten en artikelen die me ontroeren, inspireren, raken, of die ik gewoon mooi of toepasselijk vind ;-). Ik wens je veel leesplezier.

Lieve groeten,
Frederike 

___________________________________________________________________________________

De volgende meditatie en affirmaties zijn bedoeld om je verbondenheid met je hogere doelstellingen te helpen versterken. 

Meditatie: verbondenheid met je innerlijke doel

Verbeeld je voor je gaat slapen en bij het wakker worden dat je baadt in het licht van je hogere doel. 

Geef dit licht in je verbeelding een prachtige kleur, een geluid en een geur die goed passen bij jouw welzijn en je spirituele ontwikkeling op dit moment. Visualiseer het licht van je hogere doel dat op ieder moment van dag en nacht door je heen vloeit. Verbeeld je alvast hoe dat licht iedereen waar je die dag mee in contact zult komen zal raken, en gevoelens van liefde en welbehagen oproept in al je relaties. Kijk hoe het zich opent en wonderbaarlijke mogelijkheden voor je creëert, terwijl het jouw pad naar toekomstig geluk en succes verlicht. 

Herhaal deze meditatie geregeld en behoud de intentie van verbondenheid met de hoogste begeleiding die jou ter beschikking staat voor jouw eigen grootste goed en het grootste goed van alle betrokkenen. 

Meer meditaties kun je vinden op de pagina met meditaties

Spiritueel meesterschap

Dagelijke affirmaties voor spiritueel meesterschap:

  • Ik ben mijn eigen heler, spiritueel leraar en gids. 
  • Ik ben een spiritueel wezen op een menselijk pad
  • Mijn leven is altijd geleid en geïnspireerd.
  • Mijn paranormale vermogens stimuleren altijd mijn spirituele groei.
  • Mijn leven is vol liefde en betekenis. 
Meer dagelijkse affirmaties kun je vinden op de pagina met affirmaties
Beautiful people ...

"You may not always get what you want from me, but you'll always get the truth."

 

"They're not dangerous if you raise them right..."

Rentmeesters van de Aarde

door: Ted Andrews

Heel, heel lang geleden was de draak de beschermer van de dieren. Hij was het grootste en machtigste dier van allemaal en mensen waren bang voor hem. Dat was de enigste reden dat maar weinig mensen dieren kwaad deden. Helaas hielden mensen bij het verstrijken van de eeuwen ermee op in draken te geloven. Omdat ze er niet langer in geloofden, waren ze niet meer bang voor draken.

Steeds meer dieren werden kwaad berokkend. Veel soorten verdwenen volledig. De natuur werd geschaad en respectloos behandeld. En de draak werd door dit alles bedroefd. Hij kon niet langer zijn werk doen. Dus besloot hij dat het tijd was om te vertrekken.

De draak was getrouwd met de feniks. Zij was de grote vogel van wedergeboorte die uit haar eigen as verrees. Ze zag zijn grote verdriet. Maar hoe ze het ook probeerde, ze kon hem niet troosten. Ze wist dat als hij eenmaal iets had besloten, hij dat niet zou veranderen. Toen had ze een idee. Ze wachtte en keek toe.

Ontmoedigd en gefrustreerd bereidde de draak zich erop voor zijn beschermerschap op te geven. Als mensen niet in hem geloofden, was er voor hem geen reden om te blijven. Dus ging hij tegenover de zon staan en ademde hij zijn eigen vuur en dat van de zon in. Hij begon op te zwellen en werd groter en groter. Toen explodeerde hij in miljoenen stukjes. De feniks keek met grote liefde en verdriet toe en terwijl hij explodeerde, liet ze zichzelf in vlammen opgaan. Een sterke wind greep haar as en slingerde die tussen de stukjes van de draak. Telkens wanneer een asdeeltje een stukje van de draak aanraakte, was er een vuurflits. Dan werd er een prachtige roodstaartbuizerd geboren, die door de lucht zweefde.

Tot op de dag van vandaag zit de roodstaartbuizerd op hooggelegen plekken en kijkt hij naar de wereld. Geboren uit de draak en de feniks is zijn geest nu de ware beschermer van de dierenwereld. Elke keer dat je hem hoog in een boom of op een paal ziet zitten, herinnert dat aan de bescherming van de draak en de feniks. Die bescherming leeft voort in de buizerd en leeft nog steeds voort in de wereld.

Zij die beschermers van de natuur, beschermers van dieren en rentmeesters van de aarde werden, zouden bekend worden als drakenbuizerds.

Het verhaal van Lakota

door: Ted Andrews

Wij houden van trekpaarden. Ze zijn groot, sterk en vriendelijk. We waren op zoek naar een speciaal trekpaard, een gespikkeld paard. We waren een dag bij een man geweest om zijn paarden te bekijken, maar we vonden niet wat we graag wilden. Hij zei dat hij nog een stel paarden in een andere wei had staan. Toen we door het hek gingen, zagen we de kudde boven aan de heuvel staan, een kleine 200 meter verderop. Ik hoorde een zacht gefluister: "Lakota", en onmiddellijk viel ons een gespikkeld paard in het oog. Hij was gespierd en droeg het hoofd hoog. Mijn vrouw en ik wierpen elkaar blikken toe en we gingen verder de heuvel op.

Toen we naderbij kwamen, liep er een gespikkeld paard rustig naar ons toe. Hij was kleiner dan degene die we hadden gezien, maar hij had dezelfde tekening. Deze zag er ondervoed uit, op de grens van verhongering. Hij stond bij ons en snuffelde aan ons alsof we oude vrienden waren. Ik gaf hem een stevige krabbel en ik keek om me heen of ik het paard zag dat we van beneden hadden gezien. Hij was nergens te bekennen. Ik vroeg de eigenaar of er nog andere gespikkelde trekpaarden in deze groep waren. Hij zei dat dit de enige was.

Toen hoorde ik: "Mijn naam is Lakota". Weer was het een zacht gefluister in mijn hoofd - hetzelfde als eerst. Ik besefte toen dat ons een beeld was getoond van het potentieel van dit paard. Die dag kochten we hem niet, maar we wisten allebei dat we waarschijnlijk dit paard zouden kopen. Geen van beiden zeiden we iets. Een paar dagen zei ik niets over wat ik had horen fluisteren. Niet omdat mijn vrouw zou denken dat ik vreemd was. Eerder omdat elke keer dat ik de naam van een dier hoor, het meestal in ons bezit komt.

Nou, we hebben hem inderdaad gekocht. Toen hij werd afgeleverd, was hij nog meer ondervoed dan toen we hem achterlieten. Maar na verloop van tijd werd hij gezonder en sterker. Nu is hij het paard geworden dat we over de top van de verre heuvel zagen dansen.

Hij is Lakota - vriend & bondgenoot.

Kijk eens door hun ogen

door: Frederike

"Take a look through my eyes
Everything changes
You'll be amazed what you'll find
If you look through my eyes"

(Phil Collins)

De reden dat ik deze tekst aanhaal, omdat ik zo graag zou willen dat iedereen dieren met andere ogen gaat bekijken. Eén van mijn doelstellingen is mensen op een andere manier naar dieren laten kijken in de hoop dat we met z'n allen een wereldwijde mentaliteits- en gedragsverandering ten opzichte van dieren kunnen bewerkstelligen. Ik hoop dat iedereen hen gaat zien voor wie ze werkelijk zijn. Niet als minderwaardige schepsels, maar als bijzondere persoonlijkheden, spirituele wezens net als wij die onze liefde, aandacht en zorg verdienen, zoals wij dat ook zelf verdienen. Eén van de mooiste dingen die ik kan doen in mijn werk, is de wereld bekijken door de ogen van een dier. En het zou voor ieder van ons ook zo mooi en fantastisch zijn, als we onszelf zouden bekijken zoals onze dieren ons zien. Onze dieren houden onvoorwaardelijk van ons, steunen ons altijd en overal, ze zijn er voor ons, ook wanneer wij het nog wel eens laten afweten. 

Bekijk jezelf door de ogen van je dier en kijk wat je ziet. Dan kun je de dieren én jezelf zien voor wie jullie werkelijk zijn. Het is één van de allermooiste geschenken.
Op de hoogte blijven?
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!