Frederike
Praktijk voor Intuitieve Diercommunicatie - Energetische Therapie - Persoonlijke, Spirituele & Intuitieve Ontwikkeling

Cursus
Energetische Therapie

"Wervelende energie stroomt tintelend uit mijn handen,
schenk haar aan de vogels die op mijn pad belanden
Te veel gebroken vleugels, niet meer kunnen zweven
Elk wezen dat ik heel, heelt mijn eigen leven."
(Rosita Linda Sikking Reeberg)

Deze cursus is een combinatie van aura- & chakra Healing, magnetiseren en Reiki, gecombineerd en aangevuld met (Bach) bloesem therapie en kristal- & edelsteen therapie. In de praktijk is gebleken, dat deze natuurlijke geneeswijzen elkaars werking versterken, waardoor je sneller tot een beter resultaat komt. 

Ieder mens (en ieder dier) heeft een energieveld rondom het fysieke lichaam, genaamd aura. Ook heeft ieder levend wezen chakra's. Dit zijn de energiecentra in ons lichaam, zij nemen energie op en verdelen dit over het lichaam. Door invloeden van buitenaf, kunnen wij uit balans raken, met als gevolg disharmonie en (uiteindelijk) ziekte. Het doel van energetische therapie is om blokkades en disharmonie op te sporen, te analyseren en te behandelen, zodat de blokkades opgelost worden en de levensenergie weer vrij kan stromen.

De cursus is praktijkgericht van opzet. Je krijgt 2 uitgebreide cursusmappen met daarin alle theorie; uiteraard wordt deze theorie ook besproken, maar het is de bedoeling dat je vooral aan de slag met praktijkopdrachten. Tijdens de cursus ga je bijvoorbeeld een edelsteenlegging doen bij een mede-cursist en je krijgt ook zelf een edelsteenlegging, waarbij de aura en de chakra's in balans worden gebracht. Uiteraard gebeurt dit alles onder mijn persoonlijke begeleiding. Ook ga je aan de slag met de Bach Bloesem- en andere remedies. Je leert hoe je de remedies kunt uitkiezen en hoe je deze kunt bereiden. Je gaat 2 verschillende remedies samenstellen en bereiden, welke je mee mag nemen en gebruiken. Eventueel is het mogelijk om via mij een volledige set Bach Bloesem Remedies aan te schaffen tegen inkoopprijs. 

Tijdens deze cursus gaan we zeer uitgebreid in op de aura en de chakra's. Je leert deze op verschillende manieren waar te nemen; te zien en te voelen. We gaan oefeningen doen, waaruit zal blijken dat ook jij in staat bent om aura's te zien. Je leert hoe je de aura kunt schoonmaken en hoe je de balans in de chakra's kunt herstellen. Je gaat op verschillende manieren aan de slag, om blokkades op te sporen en op te lossen. Er komen meerdere manieren aan bod om je energetische systeem (aura en chakra's) in balans te brengen; het is aan jou om de voor jou best werkende manier helemaal eigen te maken. Diverse vormen van natuurlijke geneeswijzen, zoals Bach Bloesem Therapie en Kristal & Edelsteen Therapie, worden als ondersteuning gebruikt om de balans in de aura en chakra's te herstellen. 

Je ondergaat tijdens deze cursus zelf een uitgebreid healing- en transformatieproces en bent na het volgen van deze cursus ook in staat om dit voor anderen in de praktijk te brengen. Het is belangrijk om ook aan jezelf te werken, omdat je pas echt goed in staat bent om anderen te 'helen' als je zelf 'heel' bent. Bovendien ben je dan meteen ook ervaringsdeskundige. Je weet als geen ander wat je toekomstige cliënten doormaken, omdat je het zelf hebt meegemaakt. Op deze manier ben je niet alleen zelf goed in balans, maar kun je ook je cliënten optimaal begeleiden.

Na afloop van deze cursus heb je een gedegen kennis van de aura en de chakras's. Je bent in persoonlijk en spiritueel opzicht gegroeid, in beter contact met je intuïtie, dichter bij jezelf gekomen, veel beter in balans en je bent in staat om energetische therapie in de praktijk te brengen. Je bent je bewust van wat jij allemaal in je hebt en je weet nu ook hoe je dit naar buiten kunt brengen. Je bent in staat om aura's en chakra's waar te nemen, blokkades op te sporen en op te lossen en weet hoe je het zelfgenezend vermogen van het lichaam zo goed mogelijk kunt stimuleren. Bovendien is je zelfvertrouwen gegroeid en je bent je veel meer bewust van jezelf en de manier waarop alles met elkaar in verbinding staat.

Ik geef deze cursus bij mij thuis op 7 zaterdagen met steeds minimaal twee weken ertussen. Op deze manier kun je het een en ander rustig laten bezinken en je kunt aan de slag met de thuis-opdrachten. De zaterdagen zijn van 10:00 uur tot ongeveer 17:30 en zijn inclusief lunch, koffie, thee en tussendoortjes. In overleg kan ik deze cursus ook als training geven voor 2 personen die hier graag samen mee aan de slag willen. 

Je krijgt 2 uitgebreide cursusmappen en daarnaast bespreken we nog extra onderwerpen tijdens de cursus. Na afloop krijg je een Certificaat van Deelname uitgereikt. Het aantal deelnemers is beperkt, zodat er ruimte is voor individuele begeleiding. Bovendien is het op deze manier mogelijk om de cursus aan te passen aan de interesses en ervaringen van jou en je medecursisten, waardoor iedere cursus weer anders is.

---

- In de Agenda vind je een overzicht van de data waarop deze cursus gegeven wordt.

- Op de pagina met Algemene Voorwaarden vind je meer info over aanmelding, annulering, betaling en dergelijke.

- Op de Tarieven-pagina vind je een overzicht van de kosten van alle cursussen.


Cursisten ervaringen

"Goeienavond Frederike,

Hierbij ons verhaal hoe wij de cursussen ervaren hebben. Vooral de cursus Energetische Therapie heeft voor ons alle twee heel veel betekend en we hebben er ontzettend veel van geleerd. Het heeft ons leven (wat gevoelens betreft) op zijn kop gezet maar dan vooral in positieve zin:

In het voorjaar van 2016 hebben wij bij Frederike de cursus Intuïtieve Ontwikkeling gevolgd, om te ontdekken wat wij zelf zouden willen doen. Uit deze cursus is er voor ons beiden een vervolg onstaan met de cursus Energetische Therapie, die we afgerond hebben in januari 2017.

Elke cursusdag waren er de koffie, de koeken en natuurlijk niet te vergeten de verse soep, de broodjes en de bijbehorende versnaperingen. Elke keer werden we weer liefdevol onthaald door Frederike en haar huisdieren. Van elke cursusdag kwamen wij weer voldaan en vol inspiratie thuis.

Wat hebben wij de afgelopen maanden veel geleerd (zien, voelen, horen, edelsteenlegging, Bachbloesemremedies enz). Frederike is een fantastische vrouw die echt alles in het werk stelt om je op je gemak te stellen bij de praktijk oefeningen.

De cursus Energetische Therapie is een echte aanrader voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen. Wij hebben van de cursusdagen ontzettend veel geleerd over ons zelf en wat in de toekomst onze mogelijkheden zijn.

Jos en Elly van Beers Hoogeloon"