Holistisch Therapeut
Coaching & Training | Persoonlijke & Intuitieve Ontwikkeling | Energetische Therapie | Diercommunicatie

Over mezelf

"Een dier redden, verandert niet de hele wereld.
Maar de hele wereld verandert wel voor dit dier!"

(auteur onbekend)

Lees hier de boodschappen van mijn dieren.

Frederike + Gaia - ik & Gaia, één van Elise's schatten -

Ik ben in Nederland geboren op 23 februari 1977, onder het sterrenbeeld Vissen en in het jaar van de Slang. Dieren zijn voor mij altijd van onschatbare waarde geweest. Door hen ben ik op een andere manier naar de wereld om ons heen gaan kijken. Iedere dag opnieuw word ik geraakt door hun onvoorwaardelijke liefde, hun trouw, hun steun, door hun hele 'wezen' en hun manier van 'zijn'. 

Mijn liefste schatten - behalve mijn dochter Aurora - dat zijn de dieren die bij mij horen: mijn honden Laika, Chinzo en Chaka en mijn katten Timo, Mysti(que), Ramira, Aïsha en Shiva. Om het lijstje even compleet te maken, wil ik ook Chica, Chenza, Nala (Knapperd), Avalon, Onyx, Kathy, Sumo, Isis, Indira, Fellow, Bono, Mira, Jovi en Teddy noemen. Dit zijn mijn dierenvrienden die helaas niet meer fysiek in deze wereld zijn, maar aan wie ik met oneindig veel liefde terugdenk. Toen ik opgroeide waren dat onze honden Tana, Maggy en Puck, onze kat Kruimel en onze pony Rita (die inmiddels 38 jaar is en aan haar derde jeugd is begonnen). Zij zijn en blijven allen in mijn hart en gedachten.

In de zomer van 2004 heb ik de cursus 'Intuïtief communiceren met dieren’ gevolgd. Ook heb ik cursussen gevolgd op het gebied van intuïtieve ontwikkeling, energetische therapie (aura & chakra healing, magnetiseren en reiki), Bach Bloesem Therapie, kristal- & edelsteen therapie en kleurentherapie. Ik merkte dat ik een bijzonder talent voor psychometrie had en ik ging inzien dat ik in staat ben om goed te luisteren en tijdens een gesprek 'ingevingen' krijg wat er 'mis' is of spontaan 'een gevoel' krijg dat me duidelijk maak waar het probleem ligt en/of wat de oplossing is. In eerste instantie ging dit onbewust, inmiddels weet ik beter. 

Het is niet altijd zonder slag of stoot gegaan en er zijn momenten geweest waarop ik wenste dat ik niet alles voelde wat er om me heen gebeurde. Gelukkig heb ik geleerd hoe ik mezelf kan beschermen en daardoor ben ik in staat om dit in te zetten op momenten dat ik dat wil. Ik ben nu in staat om dieren en mensen te helpen, zonder dat ik er zelf aan onderdoor ga en dat maakt een wezenlijk verschil. Het gevoel dat ik krijg wanneer ik iemand (dier of mens) ‘help’ is onbeschrijflijk, maar het is dat gevoel waarom ik er – uiteindelijk – voor gekozen heb om een praktijk te beginnen.

“The angels will watch over her
For she is one of them.”

(ik over mijn dochter Aurora toen ze geboren werd, op 5 maart 2006 - onder het sterrenbeeld Vissen en in het jaar van de Hond)

Frederike + Aurora + honden - ik, Aurora, Laika, Daisy, Gaia & Jaimee (één van onze opvanghonden die nu een superfijn thuis heeft gevonden bij Ellen) -