Holistisch Therapeut
Coaching & Training | Persoonlijke & Intuitieve Ontwikkeling | Energetische Therapie | Diercommunicatie

Cliënt ervaringen & Praktijkvoorbeelden

"De band die je verbindt met je ware familie is er niet een van bloed,
maar van respect en vreugde in elkaars bestaan."
(Illusions, Richard Bach)

------------------------------------------------------------------------

Lieve Frederike,

Op donderdagmorgen 23 februari is mijn moeder overleden na een dagenlang gevecht. Ik heb een gedicht van jouw site gebruikt als eerste lezing in de afscheidsdienst in de katholieke kerk. Het gaat om een gedicht van Patricia Olsen de geest van de kat. Met minimale aanpassingen mag ik dit gebruiken.

Je hebt geen idee van wat wij meemaken na alles wat we bij jou geleerd hebben, of liever gezegd onze ogen, oren, neus en derde oog zijn open gegaan.

Zelfs onder het wandelen met Bikkel heb ik nog gidscontact. Ik ruik zelfs weer af en toe de sigaren van mijn vader die al jaren dood is. Ik zie mijn moeder zelfs weer lachen,wat al een paar jaar bijna niet meer gebeurde.

Elly en ik zijn jou erg dankbaar voor alles wat jij voor ons gedaan hebt.

Lieve groeten, Jos en Elly van Beers Hoogeloon"

------------------------------------------------------------------------

"Lieve Frederike,

Ik wil je graag bedanken voor de sessies die ik bij jou heb gehad. Het heeft me vooral geholpen om nog meer te gaan vertrouwen op m’n intuïtie en alles wat ik waarneem. Ik heb geleerd om er onvoorwaardelijk voor mezelf te zijn, om te voelen wat goed voor me is en wat niet. In plaats van altijd uit te reiken naar de ander, de ander alle ruimte te geven ben ik mezelf, met mijn eigen behoeften, meer ruimte gaan geven. Ook in het proces naar totale overgave en acceptatie van wat is hebben onze sessies mij goed gedaan. Het is fijn dat je met me mee voelt en kijkt en me óf bevestigt óf me helpt om zaken helderder te krijgen. Je bent een mooi mens, je stond en staat altijd voor me klaar, daar ben ik je heel dankbaar voor.

 Liefs, Paulien"

------------------------------------------------------------------------

"Goeienavond Frederike,

Hierbij ons verhaal hoe wij de cursussen ervaren hebben. Vooral de cursus Energetische Therapie heeft voor ons alle twee heel veel betekend en we hebben er ontzettend veel van geleerd. Het heeft ons leven (wat gevoelens betreft) op zijn kop gezet maar dan vooral in positieve zin:

In het voorjaar van 2016 hebben wij bij Frederike de cursus Intuïteve Ontwikkeling gevolgd, om te ontdekken wat wij zelf zouden willen doen. Uit deze cursus is er voor ons beiden een vervolg onstaan met de cursus Energetische Therapie, die we afgerond hebben in januari 2017.

Elke cursusdag waren er de koffie, de koeken en natuurlijk niet te vergeten de verse soep, de broodjes en de bijbehorende versnaperingen. Elke keer werden we weer liefdevol onthaald door Frederike en haar huisdieren. Van elke cursusdag kwamen wij weer voldaan en vol inspiratie thuis.

Wat hebben wij de afgelopen maanden veel geleerd (zien, voelen, horen, edelsteenlegging, Bachbloesemremedies enz). Frederike is een fantastische vrouw die echt alles in het werk stelt om je op je gemak te stellen bij de praktijk oefeningen.

De cursus energetische therapie is een echte aanrader voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen. Wij hebben van de cursusdagen ontzettend veel geleerd over ons zelf en wat in de toekomst onze mogelijkheden zijn. 

Jos en Elly van Beers Hoogeloon"

------------------------------------------------------------------------

"Hallo Frederike, 

Wat een eer dat je mij gevraagd hebt om mijn ervaring met jou, de sessies die we hebben gehad en de cursus die ik heb gevolgd op papier te zetten.

Allereerst de vraag waarom jij en niet een andere therapeute, die hetzelfde werk doet. Voor mij is dat onder meer de duidelijkheid waarmee je communiceert over wat je wel en niet kunt betekenen, dat geeft mij aan dat je je eigen grenzen kent en ik weet dan ook waar die van mij liggen. 

De cursus heb ik ervaren als goed voorbereid. Je deelt veel informatie, waar ik als cursist zelf mee verder kon gaan. Het is voelbaar dat je werkt vanuit een duidelijke visie en overtuiging, maar je laat wel voldoende ruimte om mee te bewegen met de dynamiek van de groep. Er is ruimte om langer stil te staan bij onderwerpen die in de groep spelen, ik ervaar dat ook echt wel eens anders, dan wordt er meer een programma afgedraaid en is die ruimte er niet. Voor mij heeft het echt toegevoegd dat ik eigen ruimte kon pakken. Ik kijk nog steeds met een goed gevoel terug op de cursus die toch echt al 6 jaar geleden was. 

Wat mij als rode draad zowel bij de sessies als de cursus opvalt is de zuiverheid waarmee je je werk uitvoert. Op bepaalde vragen in de persoonlijke sessie en de cursus communiceren met dieren, die teveel raken aan de privacy van een ander, ga je niet in. Je geeft wel duidelijk aan wat de reden is dat dat niet gaat. 

Je bent een eerlijke spiegel die ik als gelijkwaardig ervaar, je plaatst je niet boven mij als cliënt, maar staat naast mij en laat me dingen zien die ik zelf nog niet kan of te moeilijk vind om te zien. Je vertelt me niet wat te doen, maar welke keuze opties ik heb, de verantwoordelijkheid ligt nog steeds bij mij. Ik vind dat heel prettig, aangezien ik dat ook van mijn cliënten vraag. 

Ik weet dat als ik een hobbel tegenkom waar ik zelf niet overheen kom, ik jou kan benaderen om zicht te krijgen over mijn mogelijkheden. Dank je wel daarvoor :)

Groetjes Wendy"

------------------------------------------------------------------------

Meer cliënt ervaringen & praktijkvoorbeeldenBinky geniet weer van het leven en de band tussen Sabine en Binky is nog sterker geworden.
Lees hier het verhaal van Binky & Sabine.

Hilde kreeg de bevestiging die ze nodig had en kan nu een gelukkig leven leiden, wetende dat Fleur voor altijd bij haar is.
Lees hier het verhaal van Hilde & Fleur.

Bianca, de pony van Bernadet's vader, overwon haar verdriet en heeft in Bernadet 'haar mens' gevonden.
Lees hier het verhaal van Bianca & Bernadet

Hans kreeg de kracht om 'verder te gaan', na het contact met zijn lieve vrouw en zielsverwant Heleen. 
Lees hier het verhaal van Hans & Heleen

Quincy heeft afscheid kunnen nemen van haar lieve vriendin Amy, die zo plotseling kwam te overlijden. 
Lees hier over Quincy's ervaring.

Luna, de vermiste hond, kwam weer veilig terug bij Ine & Giel en is nu eindelijk gelukkig. 
Lees hier het verhaal van Luna.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Jack kan alles weer zien en springt niet meer in de auto

Jack, een kruising Jack Russell Terriër ging vaak mee op stap met zijn gezin. Sinds kort was Jack de hele reis continu aan het springen door de auto. Sandra, haar man en de kinderen werden er helemaal gek van. Waarom deed Jack dit nu ineens? Toen ik contact legde bleek dat hij niet naar buiten kon kijken, hij zag niets! Terwijl hij altijd zo graag naar buiten keek en dit voorheen ook altijd mogelijk was. Toen ik dit terugkoppelde aan Sandra bleek dat zij net een nieuwe grotere auto hadden gekocht en dat hij inderdaad nu niet meer naar buiten kon kijken. Ze hebben voor Jack een verhoging gemaakt achterin de jeep en nu kan Jack weer naar buiten kijken. Sindsdien heeft hij niet meer gesprongen.


Het verhaal van Avalon, mijn mooie poezendame

Een goede kennis van mij, Marleen, belde me op met het verhaal van een poes die door haar mensen bij de dierenarts was achtergelaten om te laten inslapen; of ik haar misschien wilde opvangen. Ze had geen naam, maar was nu 'Mortje' gedoopt (mort=dood). Zij had op de bank gepoept en naast de bak, ze had uitgehaald en diverse malen flink gekrabt tot bloedens toe en niemand kon haar aanraken. Ze blies en ze gromde en niemand durfde bij haar in de buurt te komen. Haar ontlasting was dun en ik had het vermoeden dat ze een lintworm had. Na een wormkuur was haar ontlasting goed en haar buikpijn verdween daardoor. Ze poepte vanaf het begin netjes op haar bak, maar ze kon nog steeds flink uithalen. Ze blies en grom en schroomde niet om je te pakken als ze kon. Ze was zowel naar mensen als naar andere dieren zeer agressief. Toen ik contact met haar legde zei ze: "raak me niet aan!" Ze had erg veel pijn in haar achterhand en in haar nek en keelgebied en ze had een flinke hoofdpijn omdat de mensen haar steeds geslagen hadden toen ze op de bank had gepoept. Ze vertelde me dat ze dit deed om duidelijk te maken dat ze ziek was in de hoop dat ze haar wilden helpen. Haar nek was afgekneld geweest door een bandje om haar nek. Zo lang en heftig dat er een dun 'bandje' van witte haartjes in haar vacht was ontstaan. Ze had zoveel pijn op zoveel plekken in haar lichaam dat ze niemand in haar buurt kon tolereren. Iedere aanraking was te veel en daarom probeerde ze dat uit alle macht te voorkomen. Na een homeopathische behandeling, energetische behandeling en uitleggen dat ze voortaan met respect behandeld zou worden, krabt en bijt ze niet meer. Avalon (haar nieuwe naam) ligt nu tevreden op mijn schoot te spinnen, genietend van de aandacht van zowel mens als dier. 


Sara kon haar boodschap overbrengen en werd weer zindelijk

Sara, een Maltezer Leeuwtje van 3,5 jaar was zindelijk, maar plaste ineens met enige regelmaat in huis. Dit deed ze altijd bij de voordeur en soms al na een uur nadat ze was uitgelaten. Toen ik contact legde voelde ik een overvolle blaas en ik kreeg een beeld te zien van een kleine blaas. Ook vertelde ze me dat ze dacht dat Liza meer water moest drinken vanwege haar gezondheid. Om dit duidelijk te maken ging Sara meer water drinken, maar door haar kleine blaas moest ze dan heel snel weer plassen. Liza vertelde me dat eerder op een echo gebleken was dat Sara inderdaad een vrij kleine blaas heeft, maar dat dat verder niet ernstig is. Ook vertelde me ze dat haar inderdaad door haar arts was aangeraden om meer water te drinken vanwege haar gezondheid. Toen Liza meer water dronk, ging Sara minder drinken en plaste ze niet meer in huis.


Boy is weer zindelijk nu zijn kattenbak gezuiverd en echt van hem is

Boy, een stoere kater van 6 jaar oud plaste steeds in huis. Overal begon hij te plassen, behalve op zijn kattenbak. Toen ik vroeg waarom hij dit deed vroeg hij mij: waar moet ik anders plassen? Ik stelde de kattenbak voor, maar toen vertelde hij me dat hij deze heel erg naar vond ruiken en dat dit niet zijn plek was om te plassen. Zijn mens Marja had me echter verzekerd dat zij de kattenbak regelmatig verschoonde en dat hij ook plaste in huis als ze de kattenbak net ververst had. Ik vroeg verder en toen vertelde Boy dat het echt niet zijn bak was, dat hij rook naar een andere kat. Het bleek dat Marja de kattenbak via Marktplaats gekocht had en dat ze hem wel met water had schoongemaakt, maar Boy rook en voelde de kat van wie de bak was geweest. Na een grondige reiniging met o.a. bleek en ammoniak - en een energetische zuivering van mijn kant - deed Boy zijn behoefte weer braaf in de kattenbak. 


Extra info i.v.m. onzindelijkheid / plassen in huis van katten

Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen van katten die tegen de deur aan plasten, omdat er buiten door een kat uit de buurt tegen de deur werd geplast. Katten die in huis plasten door de stress van een verhuizing, het erbij komen van een ander dier, door de komst van een baby of door kattenbakkorrels die als onprettig ervaren worden. Het dier kan bijna altijd vertellen wat de reden is van zijn/haar gedrag. Volwassen dieren kunnen het huis om vele redenen bevuilen; om hun territorium af te bakenen, vooral in een nieuw huis; door een lichamelijke oorzaak, zoals blaasontsteking en/of nierproblemen; door stress zoals de komst van een nieuw dier of door ontreddering als het huis behangen wordt, of de kamer veranderd is.

Als je een dier hebt met zindelijkheidsproblemen, zou de eerste stap een bezoek aan de dierenarts moeten zijn, om lichamelijke klachten uit te sluiten. Tenzij je een opleiding als dierenarts afgerond hebt, kan en mag je zelf geen medische diagnose stellen en datzelfde geldt voor mij als dierentolk. Als er lichamelijk niets aan de hand is, kan het heel zinvol zijn om aan het dier te vragen waarom hij/zij in huis plast en/of poept. De redenen voor onzindelijkheid zijn net zo uiteenlopend en verschillend als dieren dat zijn. Ieder dier is anders en heeft zijn eigen beleving! Over het algemeen is onzindelijkheid een signaal dat er iets mis is; de vraag is wat dat iets is, wat er mis is. Over het algemeen zijn dieren prima in staat om je dat te vertellen. 


Beau & Naomi

Nadine nam contact met me op, omdat ze problemen had met haar 2 lieve schatten, Beau en Naomi (een reu en een teef). Beau was al enige tijd continu aan het blaffen, zijn gezin werd er helemaal gek van. Heel de dag door blafte hij aan één stuk door. Nadine had al verschillende hondencursussen en gedragstherapeuten bezocht, maar niemand wist de oplossing. Ze had te horen gekregen dat hij 'chronisch ongehoorzaam' was, dat dit gewoon stout en onacceptabel gedrag was en het advies was om hem weg te doen. Tot overmaat van ramp was Naomi nu in huis gaan plassen en Nadine wist niet wat ze hieraan kon doen. Ze zat met de handen in het haar. Toen ik contact legde met Beau bleek al snel dat hij van alles zag. Hij zag en voelde veel energieën, overleden mensen die hij als indringers beschouwde. Aangezien het zijn taak was om het huis en het terrein tegen indringers te beschermen, sloeg hij alarm; heel de dag door. Het was continu druk, doodmoe werd hij ervan. Maar in plaats van dat zijn gezin hem bedankte, deden ze boos en geïrriteerd naar hem. Hij begreep er niets van, hij voerde zijn taak uit, waarom waren ze dan niet trots op hem? Waarom bedankten ze hem niet? Als hij 's avonds laat uiteindelijk zo moe was van de hele dag waken en wegjagen, viel hij uitgeput in slaap. Toen ik contact legde met Naomi vertelde me ze dat dat de reden was dat ze 's nachts in huis plaste, van pure angst en narigheid. Ze vertelde dat overdag Beau iedereen wegjaagde, maar 's nachts was hij zo uitgeput dat ze dan allemaal weer terugkwamen; doodeng vond Naomi dat, ze kon er niet van slapen.  

Voor Nadine was dit een eye opener. Zij is zelf ook een heel gevoelig mens en ze wist wel dat er heel veel energieën in en rond hun huis waren. Wat ze zich niet realiseerde is wat voor effect dit had op de honden. Na het inzetten van de Bescherming/Zuivering mix in huis en een Bach mix voor Beau en Naomi, was het probleem binnen enkele weken compleet opgelost. Het huis is energetisch gezuiverd en Nadine bedankt haar lieve schatten nu voor het uitvoeren van hun zelftoebedeelde takenpakket. 

Hooggevoeligheid kan ertoe leiden dat dieren alles oppikken van alles en iedereen uit hun omgeving. Dit kan leiden tot emotionele, fysieke en gedragsproblemen en het dier heeft dan hulp nodig. Meeleven is mooi, meelijden gaat een stapje te ver.

Bach Bloesem Remdies die kunnen helpen bij hooggevoeligheid zijn o.a. Mimulus en Aspen, gecombineerd met Rescue Remedy en bijvoorbeeld Walnut. De Bescherming/Zuivering mix is een door mij samengestelde combinatie van bloesem remedies die heel erg goed helpt bij hooggevoeligheid en de problemen die dat met zich kan meebrengen. Daarnaast schept deze mix harmonie (ook tussen dehuisbewoners onderling), een prettige en positieve sfeer in huis en geeft een gevoel van veiligheid en geborgenheid.